User Tools

Site Tools


dfrobot_kieg

Differences

This shows you the differences between two versions of the page.

Link to this comparison view

Both sides previous revision Previous revision
dfrobot_kieg [2022/07/27 14:58]
denes
dfrobot_kieg [2022/07/27 14:59] (current)
denes
Line 125: Line 125:
 Most programozzon egy példát a fogók szögének szabályozására az infravörös távirányítóval. A kód az ábrán látható: Most programozzon egy példát a fogók szögének szabályozására az infravörös távirányítóval. A kód az ábrán látható:
  
-{{ ::​beetle4.jpg?​400|}}+{{::​beetle4.jpg?​400|}}
  
 Miután a kódot letöltötte a micro: bitre, az infravörös távirányítót a Maqueen infravörös vevőjére irányítva,​ lenyomva a felfelé nyilat és a lefelé nyilat, és a fogók ennek megfelelően megfogják és elengedik. Miután a kódot letöltötte a micro: bitre, az infravörös távirányítót a Maqueen infravörös vevőjére irányítva,​ lenyomva a felfelé nyilat és a lefelé nyilat, és a fogók ennek megfelelően megfogják és elengedik.
Line 135: Line 135:
 A kód az alábbiak szerint látható: A kód az alábbiak szerint látható:
  
-{{ ::​beetle5.jpg?​400|}}+{{::​beetle5.jpg?​400|}}
  
 Ebben a példában a 2-es, 8-as, 4-es, 6-os, 5-ös billentyűk a Maqueen vezérlésére szolgálnak az előre, hátra, balra, jobbra és megálláshoz;​ A fel és le nyilak arra szolgálnak,​ hogy a fogók megfogjanak és elengedjenek. Ebben a példában a 2-es, 8-as, 4-es, 6-os, 5-ös billentyűk a Maqueen vezérlésére szolgálnak az előre, hátra, balra, jobbra és megálláshoz;​ A fel és le nyilak arra szolgálnak,​ hogy a fogók megfogjanak és elengedjenek.
Line 141: Line 141:
 =====3.Maqueen Mechanic - Push===== =====3.Maqueen Mechanic - Push=====
  
-{{ ::​push1.png?​600|}}+{{::​push1.png?​600|}}
  
 Változtassa Maqueen robot-ját buldózerré ezzel a Mechanic-Push készlettel. Ezután olyan alkalmazásokban használható,​ mint a futballmeccs,​ a helyszín takarítása és így tovább. Csak egy egyszerű telepítés,​ a Maqueen Lite vagy a Maqueen Plus használatra kész. Változtassa Maqueen robot-ját buldózerré ezzel a Mechanic-Push készlettel. Ezután olyan alkalmazásokban használható,​ mint a futballmeccs,​ a helyszín takarítása és így tovább. Csak egy egyszerű telepítés,​ a Maqueen Lite vagy a Maqueen Plus használatra kész.
Line 148: Line 148:
 Összeszerelése:​ Összeszerelése:​
  
-{{ ::​push2.jpg?​800|}}+{{::​push2.jpg?​800|}}
  
   * Bekötés:   * Bekötés:
Line 173: Line 173:
 Ez a program GamePad segítségével távvezérli a Maqueen Mechanic-Push vezeték nélküli kommunikációt két micro:bit kártya között. Távirányítóval irányított típusú Maqueen verseny rendezhető. Ebben a mintában a joystick analóg mennyiségként van beállítva,​ miközben egyidejűleg szabályozza az autó sebességét és irányát. Minél többet mozog a joystick, annál gyorsabban megy. A bal és a jobb gombok szabályozzák a világítás be- és kikapcsolását. Ez a program GamePad segítségével távvezérli a Maqueen Mechanic-Push vezeték nélküli kommunikációt két micro:bit kártya között. Távirányítóval irányított típusú Maqueen verseny rendezhető. Ebben a mintában a joystick analóg mennyiségként van beállítva,​ miközben egyidejűleg szabályozza az autó sebességét és irányát. Minél többet mozog a joystick, annál gyorsabban megy. A bal és a jobb gombok szabályozzák a világítás be- és kikapcsolását.
  
-{{ ::​push3.jpg?​200|}}+{{::​push3.jpg?​200|}}
  
 GamePad End Program: [[https://​makecode.microbit.org/​_Wmxd6k2Era7z%C2%A0]] GamePad End Program: [[https://​makecode.microbit.org/​_Wmxd6k2Era7z%C2%A0]]
dfrobot_kieg.txt · Last modified: 2022/07/27 14:59 by denes