Table of Contents

3D PEN-2

A 3D nyomdaipar az évek során nagyszerű újításokat és fejlesztéseket tett. Az egyik ilyen újítás a 3D toll. Szórakoztatást és használhatóságot hozott a gyerekeknek, művészeknek, hobbistáknak és profi tervezőknek.

A szerkentyű szinte varázslatosnak tűnik, mivel szó szerint 3D-s fizikai tárgyakat rajzolhat meg a levegőben. Mégis kíváncsi az ember, hogy a 3D toll játék vagy komoly eszköz? Az igazi válasz az, hogy lehet egy vagy bármelyik, vagy mindkettő!

1. Jellemzők és specifikációk

Fűtési hőmérséklet:

Csomagolási lista:

2. Beüzemelése

3. Gyakorlatok Iskolásoknak: Érzelmek kifejezése

Ebben a leckében a diákok egy partnerrel együttműködve fejlesztik ki a karakterüket, és megosztják érzelmeit. A diákok előre elkészített és saját készítésű sablonok segítségével rajzolják meg a szem, az orr és a száj karakterük arcát, hogy vizuálisan kifejezzék karakterük érzelmeit, majd írnak róla, olyan viselkedési cselekvésekkel, amelyek megmutatják, nem pedig elmondják, hogy érzi magát az a karakter.

1. lépésben: Tekintsük át a különböző érzelmeket: szomorú, boldog, megdöbbent, zavart, dühös, aggódó stb.

2. lépésben:

Szem, orr és a száj lefelé, felfelé, balra, jobbra hogyan áll. Kérd meg a tanulókat, hogy mutassák meg az osztálynak a kész érzelmeket a kész arcokat. Itt van néhány példa:

Vagy letöltött sablonokat használunk, vagy általunk rajzolt sablonokat. Innen használhatjuk a sablonokat:

4. Gyakorlatok Iskolásoknak: Érdekes Levelek (Tudomány a növényekkel)

Ebben a leckében a diákok különböző növényeknek a különböző részeiből (leveleiből, száraiból) készíthetnek állatokat, figurákat.

Képek:

5. Gyakorlatok Iskolásoknak: STEM Labirintus

Ebben a részben a diákok párosan fogják megtervezni saját 3D labirintusukat. Kattintsunk a linkre, ahol is egy labirintus szerkesztő fog megnyílni. Labirintus szerkesztő

Ha mindent kitöltöttünk, akkor a jobb oldalon a Generate ikonra rákattintva, generál egy labirintust, amit többféle fájl formátumba is le tudunk tölteni. Az első képen a labirintus, a második képen, pedig a “megfejtést” láthatjuk, de ezt most nem nyomtatjuk ki.

Ha kinyomtattunk egy általunk választott labirintust, akkor kezdhetjük a rajzolást. Itt egy egyszerű példa:

Ha sikerült, elkészülnünk a párok cserélnek, és mindenki megfejtheti a másik labirintusát. Győzzön a jobb!

6. Sablonok: Karácsonyi

Az első sablon segítségével készítsünk a karácsonyi fára díszeket, vagy az ajándékokra, a sablon segítségével ráírhatjuk a neveket, illevte ki is díszíthejük azokat.

Készíthetünk még ajtó díszeket, akár kellékek felhasználásával, de akár 3D tollunkal is rajzolhatunk. Itt vannak a sablonok, amelyek segíthetnek benne.

7. Sablonok: Épületek

Az első épületünk egy ház, aminek az alapját, oldalait, tetőt elsőként 2D-ben kell megrajzolnunk és utána felállítva, tudjuk összekötni őket.

A msáodik épületünk, ha már kellőkép bele jöttünk a rajzolásba, egy vár lesz, amelynek az oldalait, falait ugyancsak 2D-ben tudjuk megrajzolni, majd utána felállítva tudjuk összekötni őket.

Ha elkészítettük a várat, rajzolhatunk hozzá kiegészítőket is…

A harmadik épületünk, ami nem is épület, hanem egy híd.

ha megunnák itt egy másik fajta híd:

Ha kellően kigyakoroltuk a vékony egyenes vonalakat, akkor szerintem megpróbálkozhatunk az Eiffel toronnyal, mármint a kicsinyített másával.

8. Sablonok: Egyéb

Pillangó:

Napszemüveg:

Az oldal minden héten újabb ötletekkel bővül…