User Tools

Site Tools


Sidebar

WEBÁRUHÁZ

Navigáció


Oldaltérkép

Főoldal

Kategóriák


Micro:bit

Micro:bit kiegészítők

Arduino

Raspberry

Fishertechnik

Fishertechnik-Osztálykészletek

Robotok

Robotikai alkatrészek Szösszenetek

3D Nyomtatás, Gravírozás

DFRobot

Cytron

Kitronik

Learning & Resources

ledbitkijelzo

Led:Bit modul

Pont mátrix

Feladat: ha megnyomják a micro:biten az A gombot, a micro:bit képernyőjén a “BE” feliratot jelenít meg, és a Led:Bit teljes képernyőn világít, amikor a mikro: bit A B gombot megnyomják, a micro:bit képernyőjén az “OFF” felirat jelenik meg, és a LED: bit teljes képernyőn nem világít (törlődik).

Programozási módszer

Először csatlakoznunk kell a micro: bit-et a számítógéphez USB-kábellel. Indítsuk el a programozási felületet. Majd adjuk hozzá a Yahboom csomagot: https://github.com/lzty634158/LED-Bit a programhoz.

Csatlakoztassuk a Led:Bit eszközt a micro:bithez ezt többféle módon is megtehetjük, talán a legegyszerűbb és legbiztonságosabb, ha olyan vezérlőkártyát használunk, amely tartalmaz I2C csatlakozási lehetőséget, mert a mellékelt vezetékkel csak össze kell dugni (ilyen kártya pl. super:bit, basic:bit, de a többinél is lehet csak bonyolultabb)

A program:

Kísérleti jelenségek

A program sikeres letöltése után, amikor megnyomják a micro:biten lévő A gombot, a micro:bit képernyőjén „BE” feliratot jelenít meg, és a Led:Bit teljes képernyőn világít; a B gomb megnyomásakor a micro:bit képernyőjén “OFF” feliratot jelenít meg, és a Led:Bit teljes képernyõje törlődik. Amint az alább látható.

Jelölje ki a pontmátrixot

Megtanuljuk az építőelemek használatát a Led:Bit kiterjesztési csomagban. A kísérleti eredmények, amelyeket elérünk, az, hogy világítson néhány pontmátrix. Nézzük a mátrix felépítését:

Az összefoglaló program az alábbiakban látható: 1 példa:

Húztunk egy vonalat:-)! 2. példa

Kísérleti jelenségek

Miután a program letöltése sikeres volt, láthatjuk, hogy a Led:Bit bekapcsolja a (0,0), (0,1) (0,2) … (15,7) elemeket majd a helyes sorrendben kikapcsol.

A többi lehetőséget szerintem már kitaláljuk, jó szórakozást!LOL

ledbitkijelzo.txt · Last modified: 2020/04/14 16:52 by gyuri01