User Tools

Site Tools


Sidebar

WEBÁRUHÁZ

Navigáció


Oldaltérkép

Főoldal

Kategóriák


Micro:bit

Micro:bit kiegészítők

Arduino

Raspberry

Fishertechnik

Fishertechnik-Osztálykészletek

Robotok

Robotikai alkatrészek Szösszenetek

3D Nyomtatás, Gravírozás

DFRobot

Cytron

Kitronik

Learning & Resources

releformicro

Relé a micro:bit számára

A MonkMakes Relay for micro:bit egy szilárdtest (nem tartalmaz mozgó részt) relé, amely lehetővé teszi a micro:bit kimenetének be- és kikapcsolását. Ez a relé alacsony feszültségű eszközök (pl. Izzók, motor, kis fűtőelem vagy akár 12V LED-es lámpa) ki-be kapcsolására használható. A feszültséget 16 V alatt kell tartani, de a relé automatikusan megvédi magát a túl sok áram ellen.

JELLEMZŐK

Szilárdtest relé (maximum 2 amper) Aktív LED-kijelző Resetable 'polyfuse', amely megvéd a túláramtól

Elkezdeni

A micro:bit csatlakoztatása

A relé csak két csatlakozást igényel a micro:bithez. Az egyik a GND (föld) a másik tetszőleges PIN-hez használható a relé kapcsolási műveletének vezérlésére. Ha a krokodil csipeszeket a micro:bithez rögzítjük, győződjünk meg arról, hogy a csipeszek merőlegesek a lapra úgy, hogy ne érjenek a szomszédos csatlakozókhoz a micro:bit élcsatlakozóján.

Íme egy példa arra, hogy miként lehet egy MonkMakes relét mikro: bitre felcsatlakoztatni egy régi vágású izzó be- és kikapcsolására.

HEX fájl

A relé leggyorsabb módja a HEX FÁJL LETÖLTÉSE , majd másolása a micro: bitre. A program másodpercenként egyszer bekapcsolja a relét.

Analóg kimenetek

A legújabb MonkMakes Relay for micro: bit többre alkalmas, mint csak be- és kikapcsolni az eszközöket. Használható micro:bit analóg kimenetekkel is. A relé kimenete micro:bit esetén nem lineáris alacsony PWM-nél és magas PWM-értékeken, amint az a következő ábrán látható.

Az y-tengely az állandó feszültségforrásból származó tesztterhelés ellenállás mA-jét mutatja. Az x-tengely az analóg írási érték (0 és 1023 között). Mint látható, egy kb. 100-as analóg kimeneti értékig van egy halott zóna, amit egy viszonylag jó lineáris tartomány követ, akár 1000-ig.

releformicro.txt · Last modified: 2019/02/28 15:12 by gyuri01